Trainingen

Trainingen

We leven in een hectische tijd, moeten deadlines halen, moeten geld verdienen, moeten presteren, mogen niet ziek worden, moeten een goede relatie hebben, moeten goede  ouders zijn, moeten carrière maken. We moeten heel veel, kortom we worden geleefd!   Of …… laten we ons leven?

De vraag is: Wat wil jij? Ben je tevreden met hoe het nu gaat? Als je nieuwe keuzes gaat maken; waar baseer je die dan op? Hoe goed ken jij jezelf? Klopt je zelfbeeld? Weet je wat jij te bieden hebt?

De eendaagse training De Ontdekking 1.0 helpt om antwoorden te vinden op bovenstaande vragen. Deze training geeft inzicht in het ontstaan van gedrag en waarom dat gedrag verschilt van het gedrag van een ander. Tevens wordt duidelijk welke karakterstructuur iemand heeft en welke rol die karakterstructuur speelt in het leven van alledag. Tenslotte maakt deze training duidelijk – en dat is veruit het belangrijkste inzicht – over welke eigenschappen iemand beschikt. Met als doel dat potentieel aan eigenschappen zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Je hebt al deelgenomen aan De Ontdekking 1.0 en bent daarin tot de conclusie gekomen dat je ook op een andere manier naar jezelf kunt kijken en op basis van die nieuwe inzichten andere keuzes kunt maken. Keuzes die ‘moeten’ veranderen in ‘willen’ leiden per definitie tot een relaxter leven. Maar het verleden is hardnekkig en geeft zich niet zomaar gewonnen. Dus ga je bijvoorbeeld nog steeds naar verjaardagen of andere familiebijeenkomsten waar je niet naar toe wilt.

De vraag is of je het zo wilt blijven doen? Wil je de omgevingsfactoren leidend (en blijvend leidend) laten zijn voor de rest van je leven? Of neem jij de leiding over om het gevoel van vrijheid te ervaren die dat gegarandeerd oplevert?

De eendaagse training De Essentie 1.0 geeft je inzicht in jouw manier van denken en leert je om bepaalde gedachten te vervangen door andere gedachten. Dit is weliswaar niet eenvoudig, maar wel te doen. Andere onderwerpen zijn normen en waarden en het accepteren van de werkelijkheid. Deze normen zijn de ankers van je karakterstructuur en je gedragspatronen en houden moeiteloos het aangeleerde gedrag uit het verleden in stand. De waarden worden door jezelf gekozen en zijn/worden richtingaanwijzers voor hoe jij je leven wilt leiden.

Een dag met heel veel keuzes die je stil laat staan bij vragen waar je tot nu toe misschien nooit bij stil hebt gestaan, om vervolgens je koers opnieuw vast te kunnen stellen en te genieten van de nieuwe richting. Dat hoeft niet drastisch te zijn, omdat ook kleine veranderingen al impact op je welzijn kunnen hebben.

 

Trainers:

Martin Beljon (1954) is een ervaren allround trainer/coach, die zich sinds 2002 volledig richt op persoonlijke ontwikkeling. Hij doet dit vanuit het door hem gestarte bedrijf Het Tiende Huis.
Esther Beljon (1993) is vanuit haar bedrijf Sizzecoaching actief. In het verlengde van haar Master Orthopedagogiek ligt het accent op begeleiding van kinderen en gezinnen.

Trainingsdata de Ontdekking 1.0:
4 oktober 2019 
17 januari 2020      

Trainingsdata de Essentie 1.0:
13 september 2019                 
18 oktober 2019 
22 november 2019 (besloten training)

Maximaal 12 deelnemers

Het tarief:
€ 275,- inclusief BTW, lesmateriaal en lunch

Aanmelden
Meld je aan via de website van Het Tiende Huis